Her er nogle fif hvordan jeg bruger rester.

Rest kartofler gemmer jeg, og putter dem sammen med rest kål,og grøntsager. Det hele steger jeg på panden i olie og krydderier. En lækker tilbehør til kød eller fisk.

Ris og grønsager stegt på panden er også en lækker ret.

Rugbrød der er blevet tørt er fint til øllebrød eller smuler det og rist let på panden i lidt smør, så er der dejlig fyld til morgenmad som skyr eller havregryn mv.
Det er også fint med brødsmuler af rest franskbrød/ rugbrød eller grønt i røræg på panden, det er en fin morgenmad eller frokost.

Gulerødder eller andre rodfrugter der er blevet lidt trætte at se på er fine sammen med kartofler, hvidkål og andre grønsager, som mos. Kog dem sammen og mos dem med lidt smør,  lidt mælk eller vand fra kogning.

Pandekager med fyld af rester: Kødsovs eller en delle og grønsager, eller hvad du har, det er en hurtig og lækker ret.

Suppe af rest hvidkål kartofler,pepper frugter, og grønne linser koges i en bouillon, tilsæt krydderier som paprika, chili,eller det du foretrækker, lad det koge godt mørt og blend suppen. En lækker og fyldig suppe.

Har du mange rester i fryseren så inviter på rest buffet og server med en skål blandet salat ris eller brød. Her er ingen grænser for en hyggelig sammenkomst

Kedelig frugt er fin at putte i bagværk,

Lad fantasien arbejde og prøv selv at trylle i køkkenet.

Om Kirsten Leite

Jeg er både mormor og farmor og jeg vil gerne dele mine erfaringer, fif og opskrifter med alle jer derude. Måske er du ny i køkkenet, eller har startet en familie, og syntes at dit budget er lidt stramt. Her får du fif til hvordan jeg køber ind og laver god og sund mad for små penge og undgår madspild Måske kan i bruge noget fra min side,og få mere ud af jeres penge og lave god og sund mad og undgå madspild. Jeg vil lægge billeder og opskrifter op på siden . God fornøjelse
Dette indlæg blev udgivet i Fif. Bogmærk permalinket.